ДОМА ЗА НАС СТУДИИ НАСТАВЕН КАДАР СТУДЕНТИ МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА ПУБЛИКАЦИИ ГАЛЕРИЈА АРХИВА ПРОЕКТИ
 
 
"Мисија: Преку постојаното осовременување на студиите и создавањето вистинско знаење, Правниот факултет повеќе од половина век дефинира што факултетот треба да биде. Тука и сега. Секогаш први! ..."
 
 
 
 
 
  НОВОСТИ
Дебатен клуб: Повик за нови членови
Дебатниот клуб на Правниот факулет „Јустинијан Први“ и оваа година распишува повик за прием на нови членови. Сите заинтересирани студенти кои сакаат да членуваат во клубот и развиваат говорнички вештини, критичко размислување и аргументирано комуницирање се поканети да ни се приклучат преку пополнување на оваа кратка апликациска форма.

БАЛКАНОТ НА ПАТ КОН ЕВРОПА - ЛЕТНА ШКОЛА
Во периодот помеѓу 03-07.09.2014 година, во просториите на Правниот факултет „Јустинијан Први“ се одржа летната школа под наслов “The Balkans on the way to Europe”. Летната школа беше организирана од страна на: Franco-German University, Université Paris Ouest-Nanterre-La Défense (France), Universität Münster (Germany), University Ss. Cyril and Methodius, Faculty of Law “Iustinianus Primus” Skopje (Macedonia). Директор на школата е проф. д-р Тони Дескоски.

 
 
  СООПШТЕНИЈА
Списоци за полагање влезни колоквиуми - Корегирани за предметот Вовед во право на ЕУ
Списоци за полагање влезни колоквиуми - Корегирани за предметот Вовед во право на ЕУ

Средба со студентите на мастер студиите по меѓународно право и односи и право на Европска унија
Се известуваат студентите запишани на мастер студиите по меѓународно право и односи и право на Европска унија (како и оние кои планираат да се запишат на овој мастер) дека во понеделник (3.11) во 16 часот во Депозитната библиотека на факултетот ќе се одржи првична средба со наставниот кадар (професорите и асистентите) на мастер студиите на која студентите ќе бидат поподробно запознаени со наставната програма по предметите од седмиот, осмиот и деветтиот семестар на мастер студиите како и изработката на магистерскиот труд.

ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ НА МАСТЕР СТУДИИТЕ ЗА УЧЕБНА 2014/2015 ГОДИНА
Кандидатите кои аплицирале за упис на втор циклус на студии во учебната 2014/2015 година на Правниот факултет „Јустинија Први“ во Скопје, согласно Конкурсот за упис на студенти на втор циклус на студии во учебната 2014/15 година, се примени. Во прилог, на повеќе, се потребните документи за упис на кандидатите ... . Уписот ќе се виши од 24 до 29 октомври 2014 година.

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ОРАТОРСКАТА ВЕЧЕР „ИВО ПУХАН”
Студентите кои сакаат да учествуваат на XVIII Oраторска вечер „Иво Пухан” на Правниот факултет „Јустинијан Први” можат да се пријават до 29.10.2014 година кај доц. д-р Даниела Блажевска (danielablazevska@gmail.com). Право на учество на Ораторската вечер имаат студенти од прв и втор циклус студии на сите факултети на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје. Од Организациониот одбор

Избран заменик студентски правобранител
Избран заменик студентски правобранител

Распоред за полагање први колоквиуми 1, 3 и 5 семестар 2014
Во прилог е распоредот за полагање на кололвиуми за 1, 3 и 5 семестар 2014 година. Право на полагање имаат студентите со најмалку 50% присуство. Листите за полагање ќе бидат објавени дополнително.

Листа на студенти кои добија стипендија од ЕУРОЛИНК
Листа на студенти кои добија стипендија од ЕУРОЛИНК

Банкарско право, Монетарно, кредитно и девизно право - предавања IX семестар
Предавањата по Банкарско право, Монетарно, кредитно и девизно право од IX семестар се според следниот распоред: 1. Bankarsko pravo vo vtornik od 16 casot vo amf.4 2. Monetarno, kreditnо i devizno pravo vo sreda vi 16 casot vo amf. 4

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ЗА СИТЕ РЕДОВНИ СТУДЕНТИ
За да се стекнежат со право на полагање на влезни колоквиуми и испити редовните студенти треба да имаат остварено минимум 51% присуство на настава. Студентите кои нема да го исполнат овој услов нема да можат да полагаат. Од Деканатот

IUSTINIANUS PRIMUS STUDENT LAW REVIEW - Повик за трудови
Во прилог е повикот за доставување трудови за вториот број на стручното студентско списание IUSTINIANUS PRIMUS STUDENT LAW REVIEW.

СПУКМ РАСПИШУВА ЈАВЕН ОГЛАС
СПУКМ РАСПИШУВА ЈАВЕН ОГЛАС

Голем успех на студентите од Правен факултет
Голем успех на студентите од Правен факултет

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОНИЕ КОИ НЕ МАГИСТРИРАЛЕ НА ВРЕМЕ
Во прилог е известувањето за оние студенти кои не магистрирале на време.

Избран заменик студентски правобранител
Избран заменик студентски правобранител

 
 
 РЕЗУЛТАТИ
АНГЛИСКИ ЈАЗИК - РЕЗУЛТАТИ
Во прилог се резултатите од испитот по англиски јазик.

Економика и политичка економија
Резултати од испитот по економика и политичка економија кај проф. д-р Владимир Кандикјан одржан во септемвиската казнена сесија

ЕВАЛУАЦИИ
Во прилог се извештаите за самоевалуација на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје.

 
 
             © Сите права се задржани Правен Факултет
               
КОНТАКТ
Правен факултет „Јустинијан Први“
Бул. Гоце Делчев 9б.
1000 Скопје, Македонија
Тел. +389 2 3117 244
Факс: +389 2 3227 549
 
 
  Најава