Настани

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА III, V, IX СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИ ЗАПИШАНИ ВО УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА

Електронското запишување на III, V, IX семестар за студенти запишани во учебната 2017/ 2018 година е ЗАДОЛЖИТЕЛНО за сите студенти и ќе се одвива во периодот од 18.4.2018 година до ...

ПРВ МЕЃУНАРОДЕН ФОРУМ ЗА ПОЛИТИКАТА “ЕДЕН ПОЈАС – ЕДЕН ПАТ”: СТРАНСКИТЕ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЦЕНТРАЛНА, ИСТОЧНА И ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

25 април 2018 година во 10 часот, Сала на Наставно-научниот совет (1 кат) 10:00 – 10:45               Отворање на настанот
  1. Поздравен говор на проф. д-р Никола Јанкуловски, Ректор на ...

FREE MARKET ROAD SHOW, SKOPJE, APRIL 27TH 2018 (SCIENTIFIC HALL)

FREE MARKET ROAD SHOW, SKOPJE, APRIL 27TH 2018 (SCIENTIFIC HALL) Iustinianus Primus Faculty of Law, Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, Macedonia   Official Opening (10:00-10:15) Professor Goran Koevski, ...

ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЕДИНЕЧНИТЕ ПРВЕНСТВА НА УКИМ

ПОЧИТУВАНИ, ГИ ОБЕЗБЕДИВМЕ ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЕДИНЕЧНИТЕ ПРВЕНСТВА НА УКИМ. 20.04.2018 ГОДИНА ПЕТОК УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА УКИМ ВО ШАХ АКРЕДИТАЦИЈА-16.00 ЧАСОТ ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: ИНДЕКС И ЛИЧНА КАРТА(ПАТНА ИСПРАВА) МЕСТО: КАРПОШ, ШАХОВСКА ...

GO STYRIA RESEARCH SCHOLARSHIP at the University of Graz 2018/19 – call open now!

Go Styria is a scholarship program for master and doctoral students as well as Post Docs interested in a short term research stay (max. 4 months) in the context of their master, ...

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје повторно во друштвото на најдобрите во светот за меѓународно арбитражно право

Тимот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје на најголемиот натпревар во светот од областа на меѓународното арбитражно право - Willlem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, во конкуренција на ...

Прв меѓународен форум за политиката “Еден појас – еден пат”: Странските директни инвестиции во Централна, Источна и Југоисточна Европа

Прв меѓународен форум за политиката “Еден појас - еден пат”: Странските директни инвестиции во Централна, Источна и Југоисточна Европа ќе се одржи на 25 април 2018 година во 10 часот, ...

Соопштение за упис на Семестар за студентите кои студираат на мастер студии запишани во вториот уписен рок

Во прилог соопштение за упис на Семестар за студентите кои студираат на мастер студии запишани во вториот уписен рок 2017/2018 година. ТУКА Заверување на седми и упис на осми семестар е од ...

ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ “ЈУСТИНИЈАН ПРВИ” – СКОПЈЕ 18ти ВО СВЕТОТ НА НАТПРЕВАР ЗА ИНВЕСТИЦИОНА АРБИТРАЖА ВО ФРАНКФУРТ, ГЕРМАНИЈА

Тимот на Правниот факултет “Јустинијан Први” – Скопје, кој за прв пат учествување на престижниот натпревар по инвестициона арбитража Frankfurt Investment Arbitration Moot во периодот 12.3.2018 година – 16. 3 ...

Повик за стипендија за студенти на Sorbonne Law School во Париз

Sorbonne law school offers a one year curricula in law embodying the best of the French-European academic tradition. The academic part of the program ( 7 months  starting in September in the center ...
Loading...