ДОМА ЗА НАС СТУДИИ НАСТАВЕН КАДАР СТУДЕНТИ МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА ПУБЛИКАЦИИ ГАЛЕРИЈА АРХИВА ПРОЕКТИ
 
 
"Мисија: Преку постојаното осовременување на студиите и создавањето вистинско знаење, Правниот факултет повеќе од половина век дефинира што факултетот треба да биде. Тука и сега. Секогаш први! ..."
 
 
 
 
 
  НОВОСТИ
Трет уписен рок конечни резултати
Во прилог се конечните резултатиод третиот упсиен рок на додипломските студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје

2nd Itinerant Summer University in the Balkans
2nd Itinerant Summer University in the Balkans - одржан вториот патувачки летен

Листи на новозапишани студенти на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје
Во прилог се листите со број на индекс на новозапишаните студенти за сите насоки на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Наставата започнува на 14.09.2015 година според објавениот распоред на нашате мрежна страница. Индексите ќе можат да се подигнат од 14.09.2015 (понеделник) од 11:00 часот во Службата на студентската администрација.

ЕРАЗМУС+ СТИПЕНДИИ
Објавен е конкурсот за мобилност на студенти и наставници во рамките на Еразмус+ програмата. www.ukim.edu.mk/Меѓународна соработка/Еразмус+ или international@ukim.edu.mk. Рок: 20 октомври 2015 година.

Новинарство и односи со јавноста – прв час
Се покануваат студентите од прва година на студиите по новинарство и односи со јавноста да присуствуваат на свеченото отворање на академската година 2015/16 на 14.9.2015 година во 12 часот во свечениот амфитеатар 1.

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА ОД ВТОР УПИСЕН РОК
Во прилог е прелиминарната ранг листа од вториот уписен рок за додипломски студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“.

МАСТЕР СТУДИИ
1.108 лајкови за само 24 часа! Проверете зошто на фејсбук страната на мастер студиите на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Уписите почнуваат на 14 септември 2015! „Јустинијан Први“ - Секогаш први! https://www.facebook.com/pfmasteri2015?notif_t=page_fan

Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии 2
СООПШТЕНИЕ

ЖИРО СМЕТКА НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ „ЈУСТНИЈАН ПРВИ“ ВО СКОПЈЕ
Во прилог е жиро сметката на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии
Објавен е Конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Пријавување на кандидатите: 14 септември - 9 октомври 2015 година. Запишување на кандидатите: 21 и 22 октомври 2015 година. Од Конкурсната комисија за упис за студенти во втор циклус студии (Правен факултет „Јустинијан Први“ во Скопје) http://ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=111&glavno=41

Willem C. Vis International Arbitration Moot
Средба на Деканот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје со студентите од тимот за меѓународно арбитражно право

 
 
ПРАКТИКА ЗА СТУДЕНТИТЕ ПО НОВИНАРСТВО И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА ВО „МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ“ А.Д. СКОПЈЕ
Работниот ангажман опфаќа по 6-8 работни часа секој работен ден во текот на неделата. Кандидатите треба да поседуваат одлично познавање на македонскиот јазик и правопис, како и солидно познавање на англиски јазик и работа со компјутери. Се бараат лица со иницијатива способни да работат како самостојно, така и во рамките на тимот. Заинтересираните треба да бидат добро запознаени со дневно-актуелните случувања во земјата, како и да имаат основни познавање од теми од сферата на спорт, шоубизнис, филм, музика, наука и технологија, здравје и исхрана, итн. Неопходно е познавање на основните новинарски жанрови од типот на вест, статија, рецензија и интервју. Контакт: Zaklina.Gjoseva@telekom.mk.

Одложување на завршниот испит по Уставно право за 13.10.2015
Одложување на завршниот испит по Уставно право

ДОПОЛНИТЕЛНА ОКТОМВРИСКА СЕСИЈА ЗА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ
Во прилог е одлуката за дополнителната сесија за додипломските студии во октомври 2015.

Термин за предавања за изборниот предмет „Теории за европска интеграција“
Термин за предавања за изборниот предмет „Теории за европска интеграција“

КОРЕГИРАН - Распоред за компјутерско полагање во октомвриска казнена сесија
Распоред за компјутерско полагање во октомвриска казнена сесија

Термини за изборни и опциони предмети кај доц. д-р Ненад Марковиќ
Термини за изборни и опциони предмети кај доц. д-р Ненад Марковиќ

Впишување оценки по предметите пол.теории, цив.општество и пол.филозофија
Впишување оценки по предметите пол.теории, цив.општество и пол.филозофија како и изборните и опциони предмети кај доц. д-р Ненад Марковиќ

Одложени предавања по политички теории
Одложени предавања по политички теории

Допониелна сесија за мастер студии септември 2015
Во прилог е одлуката за дополнителна сесија за мастер студиите септември 2015.

Листа со студентски групи за предавања на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје
Во прилог е листата со студентски групи за предавања за прва година на Правните студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Студентите на правните студии наставата ќе ја следат според распоредот за предавања објавен на нашата веб страница и соодветно на групата на која и припаѓаат. Студентите на останатите насоки наставата ќе ја следат според објавениот распоред.

МАСТЕР СТУДИИ ЗАВЕРКА НА VIII И УПИС НА IX СЕМЕСТАР
Во прилог е соопштението за заверка на VIII (осми, запишување на IX (деветти) семестар, евиденција на учебна година за оние кои немаат услов и презапишување на неположени испити.

Термин за полагање на изборни и опциони предмети кај доц.д-р. Ненад Марковиќ
Термин за полагање на изборни и опциони предмети кај доц.д-р. Ненад Марковиќ - септемвриска сесија

Термини за испити по пол.теории, цив.општество и политичка филозофија
Термини за испити по пол.теории, цив.општество и политичка филозофија

Термини за полагање на испитот по Политички партии и интересовни групи во септемвриската сесија
Политички студии - група на англиски јазик
Се известуваат студентите на политички науки (група на англиски јазик) дека испитот по предметот Политички партии и интересовни групи во септемвриската сесија ќе се полага на: 4 септември 2015 година (петок), во 10 часот, во кабинет број 117 (над старата сала за ННС) и на 11 септември 2015 година (петок), во 11 часот, во кабинет број 117 (над старата сала за ННС).

Термин за завршен испит по Уставно право кај група професори
Термин за завршен испит по Уставно право кај група професори

Термин за завршен испит по Уставно право кај проф. д-р Гордана Силјановска - Давкова
Термин за завршен испит по Уставно право кај проф. д-р Гордана Силјановска - Давкова

Изборни и опциони предмети - политички студии 2015
Изборни и опциони предмети - политички студии 2015

Меѓународно арбитражно право
Меѓународно арбитражно право - нов термин за настава

 
 
 РЕЗУЛТАТИ
РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ПО МЕЃУНАРОДНО ЈАВНО ПРАВО
Во прилог се резултатите од испитот од Меѓународно јавно право.

Поени по предметите пол.теории, цив.општество и пол.филозофија - септември 2015
Поени по предметите пол.теории, цив.општество и пол.филозофија - септември 2015

Резултати Уставно право група професори
Резултати Уставно право група професори

Резултати од завршниот испит по предметот Уставно право кај проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова
Резултати од завршниот испит по предметот Уставно право кај проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова

Резултати од испитот по Финансово право (септемвриска сесија) и термин за оцени
Почитувани студенти, во прилог се резултатите од испитот по Финансово право спроведен на 3ти септември 2015 година во рамки на септемвриската испитна сесија. Термин за оцени и усно допрашување за положување на испитот е 22.09.2015 година (вторник) во 11 часот во амф.6. Право на усно одговарање имаат ЕДИНСТВЕНО студентите на кои им недостасуваат максимум 5 поени за положување на испитот односно студентите кои имаат од 55-59 поени.

Конституционализам - резултати од септемвриска испитна сесија
Во прилог се резултатите по предметната програма Констиуционализам во септемвриската испитна програма.

Резултати завршен испит Уставно право трета група
Резултати завршен испит Уставно право трета група

Резултати завршен испит Уставно право
Резултати од завршен испит од јунска сесија Уставно право кај проф. д-р Тања Каракамишева- Јовановска и проф. д-р Марика Ристовска

Резултати од завршен испит Уставно право
Резултати од завршен испит Уставно право кај проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова

Уставно право - оцени од полагањето на делови - трета група
Уставно право - оцени од полагањето на делови - трета група

Политички студии - група на македонски јазик
ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ И ИНТЕРЕСОВНИ ГРУПИ - РЕЗУЛТАТИ ОД ВТОРИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ И ИЗВЕДЕНИ ФИНАЛНИ ОЦЕНКИ
ВТОР ДЕЛ: 2415П – 28 поени; 2410П - 28 поени; 2420П – 33 поени; 2441П – 23 поени; 2406П – 29 поени; 2457П – 35 поени; 2448П – 23 поени; 2438П – 20 поени. Врз основа на освоените поени од влезниот колоквиум, двата дела од испитот, како и активностите на часовите, ФИНАЛНИТЕ ОЦЕНКИ НА ДЕЛ ОД СТУДЕНТИТЕ СЕ: 2415П има крајна оценка 10; 2410П има крајна оценка 10; 2420П има крајна оценка 9; 2441П има крајна оценка 9; 2406П има крајна оценка 9; 2457П има крајна оценка 9; 2448П има крајна оценка 7 и 2438П има крајна оценка 6. Сите студенти што сакаат да направат увид во тестовите или што сакаат да им биде внесена оценката во индексот, тоа може да го направат на 11 МАЈ 2015 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК), ВО 10 ЧАСОТ, ВО КАБИНЕТ БРОЈ 117 (НАД СТАРАТА САЛА ЗА ННС).

Уставно право - оцени од полагањето на делови - втора група
Уставно право - оцени од полагањето на делови - втора група

Уставно право оцени од полагањето на делови - прва група
Уставно право оцени од полагањето на делови - прва група

Резултати Уставно право втор дел - трета група
Резултати Уставно право втор дел - трета група

Резултати по Уставно право втор дел втора група
Резултати по Уставно право втор дел втора група

Резултати Уставно право втор дел
Резултати по Уставно право кај проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова, втор дел

Резултати по предметот пол.култура 2014-2015
Резултати по предметот пол.култура 2014-2015

Резултати по предметот пол.психологија 2014-2015
Резултати по предметот пол.психологија 2014-2015

Резултати по предметот пол.митологија 2014-2015
Резултати по предметот пол.митологија

ПОЛИТИЧКИ СТУДИИ - ГРУПА НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК
РЕЗУЛТАТИ ОД ВТОРИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ И ИЗВЕДЕНИ ФИНАЛНИ ОЦЕНКИ ПО ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ И ИНТЕРЕСНИ ГРУПИ
ВТОР ДЕЛ: 1ПA-35 поени; 6ПA-35 поени; 8ПA-35 поени. ЦЕЛ ИСПИТ: 12ПA-70 поени; 13ПA-70 поени; 4ПA-70 поени. Врз основа на освоените поени од влезниот колоквиум, двата дела од испитот, како и активностите на часовите, ФИНАЛНИТЕ ОЦЕНКИ НА ДЕЛ ОД СТУДЕНТИТЕ СЕ: 6ПА има крајна оценка 10; 8ПА има крајна оценка 10; 1ПА има крајна оценка 9; 12ПА има крајна оценка 10; 13ПА има крајна оценка 10; 4ПА има крајна оценка 10. Сите студенти што немаат полагано и сакаат да полагаат усмен испит, што сакаат да направат увид во тестовите или што сакаат да им биде внесена оценката во индексот, тоа може да го направат на 20 МАЈ 2015 ГОДИНА (СРЕДА), ВО 10 ЧАСОТ, ВО КАБИНЕТ БРОЈ 117 (НАД СТАРАТА САЛА ЗА ННС).

Извештај за самоевалуација
Извештај за самоевалуација зимски семестар 2015, Извештај за самоевалуација Студентски организации 2015, Извештај за самоевалуација Административни служби 2015.

Резултати прв дел Уставно право - трета група
Резултатите од првиот дел од завршниот испит по предметот Уставно право

Политички студии - група на македонски јазик
Резултати од првиот дел од испитот по Политички партии и интересни групи
2415П - 35 поени; 2410П - 35; 2420П - 33; 2441П - 33; 2406П - 32; 2457П - 24; 2448П - 22; 2432П - 18; 2438П - 17. Максимален број поени – 35 Можност за разгледување на одговорите на тестот, студентите ќе имаат на 27 април 2015 година (понеделник), пред почетокот на предавањата по предметот Политички партии и интересни групи.

Политички студии - група на англиски јазик
Резултати од првиот дел од испитот по Политички партии и интересни групи
Во продолжение следуваат резултатите од првиот дел од испитот по предметот Политички партии и интересни групи за студентите на политички студии (група на англиски јазик).

 
 
             © Сите права се задржани Правен Факултет
               
КОНТАКТ
Правен факултет „Јустинијан Први“
Бул. Гоце Делчев 9б.
1000 Скопје, Македонија
Тел. +389 2 3117 244
Факс: +389 2 3227 549
 
 
  Најава
 
ティンバーランド ブーツ ティンバーランド ブーツ カスタム ティンバーランド ブーツ ホワイト ティンバーランド ブーツ メンズ ティンバーランド ブーツ メンズ 6インチ ティンバーランド ブーツ メンズ コーデ ティンバーランド ブーツ メンズ コーディネート ティンバーランド ブーツ メンズ サイズ ティンバーランド ブーツ メンズ 赤 ティンバーランド ブーツ メンズ 黒 ティンバーランド ブーツ メンズ 人気 ティンバーランド ブーツ メンズ 新作 ティンバーランド ブーツ レディース ティンバーランド ブーツ レディース コーディネート ティンバーランド ブーツ 登山 ティンバーランド ブーツ 店舗 ティンバーランドブーツ激安 ティンバーランド ブーツ 激安 ティンバーランド ブーツ 履き方 ティンバーランド ブーツ 通販 ティンバーランド ブーツ 限定 ティンバーランド ブーツ 着こなし ティンバーランド リュック ティンバーランド レディース ティンバーランド レディース アウトレット ティンバーランド レディース コーデ ティンバーランド レディース コーディネート ティンバーランド レディース スニーカー ティンバーランド レディース ヒール ティンバーランド レディース ピンク ティンバーランド レディース ブーツ ティンバーランド レディース ロールトップブーツ ティンバーランド レディース ロングブーツ ティンバーランド レディース 靴 ティンバーランド 白 ティンバーランド 店舗 ティンバーランド 激安 ティンバーランド激安通販 ティンバーランド 時計 ティンバーランド 手入れ ティンバーランド通販 ティンバーランド 通販 ティンバーランド 新作 ティンバーランド靴 ティンバーランド 靴 ティンバーランド 靴 アウトレット ティンバーランド 靴 サイズ ティンバーランド 靴 メンズ ティンバーランド 靴 レディース ティンバーランド 靴 白 ティンバーランド 靴 市原隼人 ティンバーランド 靴 夏 ティンバーランド 靴 折りたたみ Timberland 6インチ Timberland 6インチブーツ Timberland 6インチメンズ Timberland アウトレット Timberland アウトレット アウター Timberland アウトレット レディース Timberland アウトレット 店舗 Timberland カスタム Timberland キッズ Timberland コーディネート Timberland サイズ Timberland サンダル Timberland シューズ Timberland スニーカ Timberland スニーカー Timberland スニーカー ハイカット Timberland スニーカーブーツ Timberland スニーカーメンズ Timberland スニーカー メンズ Timberland スニーカー新作 Timberland デッキシューズ Timberland ファッション Timberland ブーツ Timberland ブーツ 73516 Timberland ブーツ カスタム Timberland ブーツ サイズ Timberland ブーツ ホワイト Timberland ブーツ メンズ Timberland ブーツ メンズ 6インチ Timberland ブーツ メンズ コーデ Timberland ブーツ メンズ コーディネート Timberland ブーツ メンズ サイズ Timberland ブーツ メンズ 赤 Timberland ブーツ メンズ 黒 Timberland ブーツ メンズ 人気 Timberland ブーツ メンズ 新作 Timberland ブーツ レディース Timberland ブーツ ロールトップ Timberland ブーツ 登山 Timberland ブーツ 店舗 Timberland ブーツ 黒 Timberland ブーツ激安 Timberland ブーツ 履き方 Timberland ブーツ 手入れ Timberland ブーツ 価格 Timberland ブーツ 通販 Timberland ブーツ 限定 Timberland ブーツ 着こなし Timberland リュック Timberland レディース Timberland レディース アウトレット Timberland レディース コーデ Timberland レディース コーディネート Timberland レディース スニーカー Timberland レディース ヒール Timberland レディース ピンク Timberland レディース ブーツ Timberland レディース ロールトップブーツ Timberland レディース ロングブーツ Timberland レディース 靴 Timberland 白 Timberland 店舗 Timberland 激安 Timberland 時計 Timberland 手入れ Timberland 通販 Timberland 新作 Timberland 靴 Timberland 靴 アウトレット Timberland 靴 サイズ Timberland 靴 メンズ Timberland 靴 レディース Timberland 靴 白 Timberland 靴 夏 Timberland 靴 折りたたみ オンラインショップ ティンバーランド ティンバーランド6インチ ティンバーランド6インチブーツ ティンバーランド6インチメンズ ティンバーランドアウトレット ティンバーランド アウトレット ティンバーランド アウトレット アウター ティンバーランド アウトレット レディース ティンバーランド アウトレット 店舗 ティンバーランド カスタム ティンバーランド キッズ ティンバーランド コーディネート ティンバーランド サイズ ティンバーランド サンダル ティンバーランドシューズ ティンバーランド スニーカ ティンバーランドスニーカー ティンバーランド スニーカー ティンバーランド スニーカー ハイカット ティンバーランドスニーカーブーツ ティンバーランドスニーカーメンズ ティンバーランド スニーカー メンズ ティンバーランドスニーカー新作 ティンバーランド デッキシューズ ティンバーランド ファッション ズームコービー8 ズームコービー9 ズームコービー コービー8 バッシュ コービー9 バッシュ ナイキ コービー8 ナイキ コービー9 バッシュ コービー8 バッシュ コービー9 ナイキ コービー ナイキズームコービー8 ナイキズームコービー9 コービー バッシュ ナイキ バッシュ コービー ナイキズームコービー バスケットシューズ コービー コービー バッシュ8 コービー バッシュ9 バッシュ コービー バッシュ ナイキ コービー コービー8システム ナイキ コービー8 システム ナイキ コービー9 システム バスケットボールシューズ コービー バスケットシューズ コービー8 バスケットシューズ コービー9 コービー バッシュ最新 ズームコービー8システム ズームコービー9システム バッシュ ズームコービー8 バッシュ ズームコービー9 zoom kobe 8 zoom kobe 9 コービー 8 コービー 9 ズームコービー7 ナイキズームコービー7 コービー バッシュ ナイキ コービー7 ナイキ コービー バッシュ コービー7 ズームコービー7エリート コービー7 評価 ズームコービー7 性能 エアズームコービー7 zoom kobe 7 ctr360 マエストリ ctr360 マエストリ4 ctr360 マエストリ3 ctr360 マエストリ2 NIKE ctr360 マエストリ ナイキ マーキュリアル ヴェイパー 7 ナイキ マーキュリアル ヴェイパー 9 マーキュリアル ヴェイパー 7 FG cr7 ナイキ マーキュリアル ヴェイパー 8 マーキュリアル ヴェイパー 9 マーキュリアル ヴェイパー 8 マーキュリアル ヴェイパー 7 サッカー 香川 ナイキ トータル90 トータル90 新作 ナイキ ハイパーヴェノム ファントム ハイパーヴェノム ファントム 新色 ハイパーヴェノム ファントム オレンジ ハイパーヴェノム ファントム FG ナイキ ハイパーヴェノム ファントム ハイパーヴェノム ファントム パープル マーキュリアル ビクトリー 4 ナイキ マーキュリアル ビクトリー サッカー 香川 F50 マーキュリアル ビクトリー 3 マーキュリアル ビクトリー 4 CR tf アディダス アディピュア 5 アディダス アディゼロ F50 アディゼロ F50 新作 アディゼロ F50 サッカースパイク アディゼロ F50 アディダス F50 2014 アディダス F50 新作 スパイク サッカー F50 サッカー F50 アディパワープレデター 11 ティエンポ サッカースパイク サッカー用品激安店 ティエンポ スパイク ティエンポ ナイキ サッカー専門店 ティエンポ リゲラ サッカー用品 通販 激安 ティエンポリゲラ ティエンポレジェンド ティエンポレジェンド3 加茂サッカーショップ サッカー用品 激安 ティエンポレジェンド4 ティエンポレジェンド4 エリート fg サッカースパイク アディパワープレデター アディパワープレデター サッカー用品 通販 アディダス アディパワープレデター サッカー 香川 F50 新作 アディパワーバリケード8 サッカー用品専門店 ナイキスパイク アディパワープレデター アディダス アディピュア 11プロ 加茂スパイク アディピュア11pro サッカースパイクアディピュア11pro アディダス プレデター リーサルゾーン 12 プレデター リーサルゾーン 新色 サッカー用品激安通販 プレデター リーサルゾーン trx hg プレデター リーサルゾーン trx FG サッカー専門用品店 プレデター リーサルゾーン ジュニア アディダス プレデター リーサルゾーン サッカー用品店 プレデター リーサルゾーン 13 アディダス プレデター リーサルゾーン 13 ナイキ CTR360 マエストリ 3